ZIMSKI PRAZNICI U ART-KINU: VIKEND S TIMOM BURTONOM

Provedite zimske praznike u društvu Tima Burtona i njegovih nezaboravnih uspješnica Ed Wood, Edward Škaroruki, Pee-weejeva velika avantura i Batman.

Blagdanski ugođaj uz filmove Tima Burtona dobiva posebnu draž pa je posljednji vikend u prosincu rezerviran upravo za filmove ekscentričnog američkog redatelja. Petak, 27. prosinca donosi crno-bijelu biografsku dramu u maniri tragikomedije Ed Wood (1994.) o životu neslavnog američkog redatelja Edwarda D. Wooda mlađeg, s Johnnyjem Deppom, Martinom Landauom i Sarom Jessicom Parker u glavnim ulogama. Priča o autoru koji je s vremenom stekao titulu “najgoreg redatelja svih vremena” hvaljena je i nostalgična posveta neprikosnovenom optimizmu, u više navrata proglašena djelom koje “šund pretvara u filmsko zlato”.

Ed Wood

Subota, 28. prosinca u 18 sati donosi jednu od najljepših modernih bajki iz Burtonova uvrnutog opusa, Edwarda Škarorukog (1990.). I ovog puta nezaboravnu glavnu ulogu donosi Johnny Depp, u društvu jednako upečatljive Winone Ryder, a dirljiva priča prati život neobično nježnog mladića koji umjesto ruku ima škare, u okolini malog američkog gradića čijim žiteljima, uza sve prste na rukama, katkad uistinu nedostaje ljudskosti i razumijevanja.

Edward Škaroruki

Vikend s Burtonom u nedjelju, 29. prosinca u 18 sati zatvara komična obiteljska avantura Pee-weejeva velika avantura. Burtonov redateljski prvijenac topla je i uzbudljiva priča o djetinjem muškarcu koji kreće na maničnu odiseju s jednog na drugi kraj zemlje kako bi vratio svoje najveće blago – crveni bicikl.

Pee-weejeva velika avantura

Druženje s autorovim junacima proteže se na još jedan termin, 10. siječnja 2020. godine u 20 sati,  kada mali Burtonov ciklus zatvara kritički i komercijalno proslavljeni Batman (1989.) s Michaelom KeatonomJackom Nicholsonom i Kim Basinger u glavnim ulogama. Upečatljivog vizualnog identiteta, Burtonov Batman prvi je stavio fokus na lik Jokera, u nezaboravnoj te mnogima i dalje omiljenoj interpretaciji Jacka Nicholsona.

Batman – Joker

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više informacija na https://www.art-kino.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here