Ovog ponedjeljka, 23. prosinca, u parku Giordano Bruno na Rastočinama održan je prvi dan Kvartovske bajke – Adventa u parku.

Mnogo je advenata diljem grada, mnogo je fritula i mnogo je kuhanog vina, no posebna se čarolija rodi kada se advent stvara unutar zajednice i za zajednicu. MO Škurinjska draga i udruga Rikordi važnost stvaranja za lokalnu zajednicu već su prepoznali kroz brojna događanja i projekata, a Kvartovska bajka i ovaj advent korak su dalje, u još raznovrsniju i sadržajniju kvartovsku budućnost.

Svi koji su se našli u parku na Rastočinama od 15 sati mogli su uživati u kreativnoj radionici božićnih ukrasa. Rukotvorine su zatim postale dijelom božićne jelke parka koja je zajedničkim snagama i okićena. U 19 sati nastupila je plesna grupa Flame, i to njihove najmlađe snage koje su izmamile osmjehe na sva lica. Potpuno oduševljenje među najmlađom publikom izazvao je dolazak Else i Anne i njihova “Snježnog kraljevstva” koje su okupljene počastile hit pjesmama Disneyjevih klasika. Pozornicu je zatim zauzeo bend The Beards koji je okupljene zabavljao domaćim i stranim hitovima. Dobra atmosfera nije jenjavala, a zbog broja posjetitelja često se zaboravljalo da je riječ o malom kvartovskom događanju. Djeca, odrasli, mladi, kućni ljubimci i tim vrijednih i uzbuđenih volontera s jednim ciljem – stvoriti bajku.

U intimnoj atmosferi, parku ispunjenom dječjim smijehom, sinoćnjim je otvorenjem adventa započela Kvartovska bajka. Ona neće stati samo na ovim blagdanima, već će se nastaviti kroz cijelu godinu i u brojnim drugim manifestacijama i aktivnostima za cijeli kvart, ali i druge znatiželjnike. Ako ste propustili prvi dan ovog posebnog adventa, danas, 24. prosinca, od 17 sati, Kvartovska će bajka ponovno zasjati u parku Giordano Bruno. Osim dobre atmosfere, hrane i pića te bajkovitog ambijenta posjetitelje očekuje i svirka benda The Old School Band koja će zatvoriti ovu priču za pamćenje.

Kvartovska bajka skroman je i topao advent koji se ne želi nadmetati i natjecati s drugim adventima. Naprotiv, on želi biti primjer i poticaj za angažman i nicanje ovakvih manifestacija diljem grada. Širenjem zajedništva, zabave i kulturnog sadržaja u manjim zajednicama stvara se prava bajka, čija se atmosfera i posebnost ne mogu mjeriti s velikim, profesionalnim događanjima.

No, najbolje je da se sami uvjerite, na Badnjak, u parku Giordano Bruno (park na zavoju, križanje Osječke i Prvomajske ulice), u vrijednost ove manifestacije.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here