PRVI KASTAV ADVENT TRAIL

U blagdanskom ozračju, utrka na 365 metara nad morem u labirintu šumskih puteva i stazica u šumama Loza i Lužina, bez zahtjevnih dužina i uspona odličan je izbor za završetak sezone.

U nedjelju 22. prosinca s početkom u 10 sati starta prvi “Kastav advent trail.” Start i cilj utrke su na Trgu Matka Laginje. Do sad je prijavljeno više od dvjesto natjecatelja, kakav će biti konačni odaziv podosta ovisi o lošoj vremenskoj prognozi. Organizator, Društvo sportske rekreacije “Ad natura” najavio je dolazak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Češke i Švedske.

Trail running utrka “Kastav advent trail” dio je serijala natjecanja “Kvarner Trails”, a cilj mu je bolje upoznavanje pješačkih i planinarskih staza na području Grada Kastva. Trčati će se na dvije atraktivne staze; prva je Cari dužine 10 kilometara, a druga Mačkov vrh duga 17 kilometara.

Trči se u tri starosne kategorije: do 35, od 36 do 50, i iznad 50 godina.

Ukupni uspon kraće utrke (Cari) je 163 metra, minimalna visina je 336 a maksimalna 396 metara. Vremenski limit za ulazak u cilj je 12.30 sati. Ukupni uspon duže utrke (Mačkov vrh) je 306 metara, minimalna visina je 336 a maksimalna 493 metra. Vremenski limit za ulazak u cilj je 14 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here