ZVUCI ŠPANJOLSKE UZ ANSAMBL CANTORÍA U GERVAISU

U četvrtak 5. prosinca Festival Kvarner ponovo dovodi nesvakidašnje i interesantne izvođače u Opatiju. Ansambl CANTORÍA jedan je od najtalentiranijih pjevačkih sastava prošle godine i premijerno se predstavlja u Hrvatskoj. Svježina, mladolikost i bliskost postali su razlikovnim osobinama ansambla, a već imaju zavidnu međunarodnu karijeru.
Izvoditi će španjolsku glazbu punu ritma koristeći ruke i naravno castanete kao svoje „udaraljke“. Koncertni program temelji se najvećim dijelom na vokalnoj glazbi španjolskog zlatnog doba. Uporedo s istraživanjem povijesno informiranih interpretativnih tehnika, Cantoría istražuje i u potpunosti iskorištava kazališni i komunikativni karakter renesansne vokalne glazbe, te istražuje iberijsku vokalnu tehniku ​​renesanse. Izvodi vokalno-glazbeni prerformans na najvišoj razini šarmantno koketirajući s publikom. Osvajači su brojnih nagrada.
Nastupom u koncertnoj dvorani KTC Gervais ponovno će se na jedinstven način spojiti glazbeni doživljaj i uživanje u različitim vrstama Zotter čokolade s glazbi odgovarajućim koloritom i svjetlosnim efektima, čime će se doseći viša razina doživljaja glazbe. Slušatelji će tijekom koncerta kušati određene vrste Zotter čokolade u skladu s glazbenim programom kako bi se osjetilni doživljaji sluha i okusa stopili u jedno u pravom smislu riječi.

Koncert počinje u 20.30 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here