KAOKAKAO – KAD SLATKI SAN POSTANE STVARNOST

Radimo kolače "iz nule"! Kvalitet nam je apsolutno na prvom mjestu i to se osjeti na našem proizvodu.

Slastičarnica “Kakakao” u Voloskom neki je dan napunila pet godina. Pa što, reći će neki. Velika stvar! Zapravo i je. Kad vidimo kako se lokali i u centru Rijeke otvaraju i zatvaraju kao na pokretnoj traci onda u jednom Voloskom koje mjesecima spava zimski san mora biti daleko teže. U toj poduzetničko-slastičarskoj priči mora biti nešto posebno. Neka tajna.

Tajna je u pristupu. Anja Žulić svoju je strast pretvorila u uspješan poslovni poduhvat. Kako? Teško i jednostavno. Sve svoje kolače stvara iz nule, kako bi rekli. Ne koristi industrijske praškove, a u svoje kolače “ugrađuje” što je moguće više prirodnih sastojaka. Recept jednostavan, izvedba nešto zahtjevnija. No publika, odnosno kupci to su prepoznali. Cijeni se pristup i cijeni se kvaliteta.

 

Kako je sve počelo i kako se razvija saznali smo u razgovoru s Anjom.

Kako je sve počelo? Kakav je bio put od ljubitelja kolača, možemo reći slastičara amatera do profesionalnog slastičara?

-Krenulo je s mojom idejom da se realiziram u nekoj drugoj struci i da hobi i strast pretočim u svoje novo zanimanje. Krenula sam u školu, odradila praksu u jednom opatijskom hotelu gdje sam naučila kako funkcionira profesionalna slastičarna i odlučila se upustiti u ovaj projekt.

Misao koja me uvijek pratila je ta da sam uvijek bila ljubitelj kvalitetnih i finih kolača, a smatrala sam da ih kod nas nedostaje. Bitno mi je da kolač bude od kvalitetnih namirnica. Ljeti su naše vitrine pune kolača sa svježim voćem, sada i do kraja godine puno je kolača s kestenom.

Po čemu su karakteristični vaši kolači?

-Radimo ih „iz nule“. Ne volimo koristiti polugotove proizvode i praškove. Pečemo biskvite, kuhamo kreme, radimo mousse-ve, glazure i sve što jedan kolač sadrži. Kvaliteta nam je apsolutno na prvom mjestu i to se osjeti na našem proizvodu.

Kad je lokal počeo s radom krenuli su i prvi problemi. Slatki problemi?

-Apsolutno! Nismo očekivali tako pozitivnu reakciju odjednom, u startu. U početku smo radile nas dvije od ranog jutra do večeri. Ubrzo smo se morali pojačati, najprije u uslužnom dijelu, a zatim i u kuhinji. Prvotna ideja je bila da će se ovdje raditi kolači za van, međutim, mi  Mediteranci volimo sjesti, popiti kavu tako da se javila potreba za proširenjem ugostiteljskog prostora.

Pred dvije godine otvorili ste i drugi lokal u Rijeci. Tamo imate nešto drugačiju ponudu?

-To je proširena priča. Zadržali smo iste standarde kvalitete, no imamo u ponudi i slana jela, pokriveni su doručak i ručak, fingerfood navečer. Uz to ide čaša finog vina ili dobrog piva. Uz to se može i zabaviti uz dobru glazbu – multifunkcionalan lokal.

Vratimo se malo na priču o kolačima, onom po čemu ste prepoznati – korištenju izuzetno kvalitetnih namirnica.

-To nam je primarno. Naravno, pratimo i trendove, volimo zaviriti u francuske vitrine, pratimo što se događa u svijetu na tom polju. Osim toga važna nam je sezonalnost. Naravno, zimi je malo teže, no od proljeća do jeseni uvijek ima neka namirnica koja je najbolja, voće koje je najslađe. Krenimo od jagoda u proljeće, maline, borovnice…

Duboko smo u jeseni. Preporuka?

-Sada preporučujem pire od kestena s mousse-om i malo čokolade, bit će ga do kraja godine …

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here