TROSTRUKA IZLOŽBA U LABINSKOM DKC LAMPARNA

Nova trostruka izložba u labinskom DKC Lamparna predstavlja radove Alison Ivašić, Katarine Musap i Gorana Ristića.

 

U petak 22. studenog s početkom u 20 sati u labinskom DKC-u Lamparna otvara se nova tripartitna izložba umjetnica i umjetnika Alison Ivašić, Katarine Musap i Gorana Ristića. Izložbama se nastavljaju participativni kulturni programi projekta DKC Lamparna: dvogodišnji ciklus mladih lokalnih, neprofesionalnih umjetnika u Klubu mladih „Klub 21“ odabranih putem javnog natječaja na koji se prijavilo 10 mladih umjetnika, a odabrano ih je 6 za izlaganje u sezoni 2019/2020 (voditeljica Ivona Verbanac), te dvogodišnji ciklus od 10 izložbi mladih domaćih i stranih suvremenih umjetnika u Galeriji „Lamparna“ koji su dio priprema za 3. Bijenale industrijske umjetnosti (voditelj i kustos Damir Stojnić). U Klubu mladih predstavit će se Alison Ivašić (Tekstilno-tehnološki fakultet Zagreb) s modnim projektom „Površina, struktura – moda, arhitektura“ i Katarina Musap (APU Rijeka) s instalacijom „Verifikacija“. U Galeriji Lamparna predstavlja se mladi bosanski umjetnik Goran Ristić multimedijskom izložbom „Kao da je bilo danas“.

 

Alison Ivašić (Labin, 1997), studentica prve godine diplomskog studija Modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, predstavit će se s modnim projektom „Površina, struktura – moda, arhitektura“ nastalim u sklopu završnog rada na preddiplomskom studiju. Cilj ovog projekta je razumjeti povezanost između mode i arhitekture te istražiti korištenje znanosti i tehnologije poput 3D tiskanja u stvaranju jedinstvenog dizajna. Autorica se za model haljine i oblik 3D tiskanih elemenata inspirirala kolekcijom Between the Lines modne dizajnerice Iris van Herpen i projektom stadiona Al Janoub arhitektice Zahe Hadid.

 

Katarina Musap (Zadar, 1996), studentica druge godine diplomskog studija likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, predstavit će se s instalacijom „Verifikacija“ – serijom radova eksperimentalnog karaktera izrađenih od prozirne plastike. Kombiniranjem prozirnosti materijala s laviranim tušem i temperom na jednostavnim formama nastaje privid volumena, a slojevitošću mrlja nastaju tonske vrijednosti koje se dodatno naglašavaju pomoću svjetla.

 

Goran Ristić (Mostar, 1989) je mladi bosanskohercegovački umjetnik diplomirao na smjeru grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Mostaru. Koristi se medijem instalacije, performansa, videa, ali i klasičnih likovnih medija (slika, skulptura,..). Predstavit će se samostalnom, multimedijalnom izložbom „Kao da je bilo danas“ koja se sastoji od instalacije „My First Home“ napravljene od dijelova autorove kože, i tri video rada: „Preko vode do slobode“, „Iz linije u polje“ i „My First Home” (dokumentacija performansa).

Sve tri izložbe otvorene su do 10. prosinca 2019. i mogu se razgledati radnim danom od ponedjeljka do petka od 10–14 i 17–20 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here