GASTRO BICIKLIJADA U VRSARU I WINE NOT? RUN U FINIDI

Jesen je na svojoj polovici, no ovog se vikenda održava nekoliko utrka na otvorenom u Istri i na Kvarneru, trči se i biciklira. Osim trail utke u Malinskoj koju smo jučer najavili održavaju se još dvije sportsko-rekreativne manifestacije.

Gastro biciklijada u Vrsaru

Rekreativna gastro biciklijada Sv. Martina po stazi sv. Romualda održati će se u subotu 9. studenog, tijekom koje će biti prezentirana i gastro ponuda lokalnih proizvođača maslinovog ulja i vina sa područja općine Vrsar.

Biciklijada starta na vrsarskoj rivi ispred mesnice Kalčić (preko puta Blue bara) gdje će biti organizirana prva degustacija.
Prijave su otvorene do 9 sati, a start je u 10.00.
Staza je duga 25 km, vozi se uz more i dijelom kroz šumu Kontija. Po putu će biti još jedna degustacija maslinovog ulja. Staza je kombinacija makadama i asfalta, stoga je obavezan MTB. Nije za djecu ispod 12 godina. Ovisno o broju sudionika napraviti će se dvije grupe (jača s više kilometara i sporija). Planirani povratak u Vrsar je oko 13 sati.

Wine not? Run u Finidi

Prvo izdanje utrke za ”Martinju” u Finidi pobudio je velik interes lokalnog trkačkog auditorija nakon kojeg se uvodi i  eksperimentalna utrka kroz vinograde i maslinike vrhunskih poljodjelaca s područja Umaga. Doživljaj vinograda i maslinika s pogledom na more i crljenica na tenisicama biti će nezaboravno iskustvo. Osim toga, na utrci će se po prvi puta predstaviti Motion Travel specijalizirana agencija za trkače i trkačka putovanja diljem svijeta.

Start utrke je u subotu u 14 sati u naselju Finida. Trče se dvije dionice utrke – 6,6 kilometara cestom i utrka na 11 kilometara – light trail. Startnina je 70 kuna, a po završetku slijedi okrjepa raznim jesenjim specijalitetima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here