Banner
Home Događaji VEDRAN RUŽIĆ – SPOJ GLAZBE I SLIKARSTVA U MOHO CENTRU

VEDRAN RUŽIĆ – SPOJ GLAZBE I SLIKARSTVA U MOHO CENTRU

U petak, 8. studenog s početkom u 18 sati u interpretacijskom centru MOHO glazbenik i slikar Vedran Ružić održati će popularno znanstveno predavanje o povezivanju ove dvije grane umjetnosti.

Vedran Ružić, glazbenik i slikar iz Opatije, posjetitelje će pobliže upoznati kako su slikarstvo i glazba dvije povezane umjetnosti. Kao profesionalni glazbenik, iz prve ruke će pokazati kako on to vidi-čuje, te na koji način komponira. U izlaganju će, osim povijesnog uvoda vezanog uz ovu tematiku, na temelju vlastitog istraživanja prezentirati načine na koje pojedini glazbenici vide ljestvicu kroz boje. Na samome kraju prikazat će neke od primjera svog izvedbenog produkta, te objasniti kako on aktivno povezuje ove dvije umjetnosti.

Vedran Ružić je diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Ružićev rad karakteriziraju elementi improvizacije, spontanosti te utjecaj filozofske i psihološke podloge Kandinskog u povezivanju glazbene i slikarske umjetnosti. Spontani potezi u kojima se naziru elementi lirske apstrakcije su osnova umjetničkog stvaralaštva Vedrana Ružića. Ono uključuje gestualnost, forme u metamorfozi i automatizam, s težnjom prevladavanja ograničenja kontrolirane racionalne svijesti, pritom izražavajući unutrašnje iskustvo, emocije i sadržaje. Do sada je imao dvadesetak samostalnih izložbi u zemlji te inozemstvu.

Ulaz na predavanje je besplatan.

 

Go to Top

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here