Ovog petka i subote Sušak, točnije Pogon kulture i HKD ugostiti će dva interesantna benda. U petak će u pogonu kulture gostovati KRUG-EKV TRIBUTE BAND, dok će u subotu, koji metar dalje u HKD-u nastupiti TIGER LILLIES, kultni britanski trio.

KRUG se vraća u Pogon kulture nakon odličnog nastupa u travnju, u sklopu turneje po regiji. U bendu nastupaju i nekadašnji članovi benda EKV basist Dragiša Uskoković-Ćima i bubnjar Marko Milivojević. Koncert počinje u 22 sata. Cijena ulaznica u pretprodaji je 40 kuna, a mogu se kupiti u Dallas Music Shopu Rijeka, The Beertija – Rijeka te online na www.entrio.hr. Cijena ulaznica na dan koncerta je 69 kuna.

Prava poslastica za muzičke znalce stiže u subotu u HKD. THE TIGER LILLIES je brtianski trio s frontmanom Martynom Jacquesom, vokalom i osnivačem benda čiju aktualni postav čine još kontrabasist Adrian Stout i bubnjar Jonas Golland na bubnjevima. Glazbeni stil ovog benda koji teško ikog može ostaviti ravnodušnim. Možda im najbolje opis jednom prilikom objavljen u The Idependentu: avangardni trojac koji kombinira kabare, vodvilj, mjuzikl i ulični teatar.

Osnovani su 1989. godine, a objavili su čak 33 studijska albuma, uz razne soundtrackove i live izdanja. Lista filmova na kojima su radili te , nagrada i nominacija poduža je. U nekoliko od najvažnijih događaja u njihovoj karijeri svakako spada nagrada Olivier, koju su osvojili za kultni mjuzik “Shockheaded Peter” i Grammy nominacija za album “The Gorey End”.

Ulaznice se mogu kupiti u Dallas music shopu Rijeka, Dirty old shopu Zagreb, na blagajni HKD-a te putem sustava Mojekarte.hr, po cijeni od 105 kuna za balkon i 125 kuna za parter, a ukoliko ih ostane, cijena na dan nastupa je 125 kuna za balkon i 155 kuna za parter.

The Tiger Lillies / foto: Distune promotion

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here