KUKURIN I SUŠANJ IZLAŽU PORTRETNE FOTOGRAFIJE U KLOVIĆU

U utorak, 5. studenog u galeriji Juraj Klović s početkom u 18 sati biti će otvorena izložba portretne fotografije Branka Kukurina i Borisa Sušnja. Ovo nije prvi paralelni slalom ovog autorskog dvojca, već su to činili izložbom “Branko i Boris pul Pešćićić”. Izložba ostaje otvorena do 19. studenog.

BRANKO KUKURIN (Koper 1950.), magistar književnosti. Izlagao na preko šezdeset skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Svoje fotografije objavljivao u domaćim i inozemnim edicijama, enciklopedijama, zbornicima, promidžbenim turističkim materijalima, Pet godina radio kompletnu foto-produkciju Teatra Ulyssis na Brijunima i međunarodne likovne kolonije Iskanja u Slovenskim Konjicama u Sloveniji. U Zborniku Kastavštine i gradskom listu Glas kastavski obavljao dužnost urednika fotografije.

Za vrijeme domovinskog rata fotografski dokumentirao neprijateljska razaranja hrvatskih kulturnih znamenitosti i o toj tematici pod nazlvom Deja vu sudjelovao na izložbama u Sloveniji, Italiji, Austriji i Njemačkoj 1992. godine u organizaciji ondašnje Moderne galerije Rijeka.

Glavna tema su mu zavičajne kulturološke teme, tradicijsko nasljeđe, putopisna, teatarska, turistička i dokumentaristička fotografija, a Kastav, kao glavni grad užeg i šireg zavičaja, sa svojim ljudima, prirodnim ljepotama, poviješću i sadašnjošću trajna su mu i nepresušna inspiracija.

BORIS SUŠANJ (Rijeka 1949.) završio je Trgovačku školu, odjel za fotografe. Kao fotoreporter radio je u poduzeću Edit, u listu talijanske manjine La voce del popolo od 1973.-1993, te povremeno i u Novom listu. Od 1993. ima fotografski atelje u Viškovu. U fokusu njegovog rada je zavičajno kulturno nasljeđe i tradicija, odnosno nematerijalna kulturna baština s posebnim naglaskom na Halubajske zvončare. Njegove su fotOgrafije objavljivane u riječkim tiskovinama i raznim edicijama i monografijama. Akivni je član fotoklubova Rijeka i Color.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here