DANI OTVORENIH VRATA AGROTURIZAMA ISTRE U STUDENOME

Od danas pa do 1. prosinca svakog vikenda održavaju se Dani otvorenih vrata agroturizama Istre. Cilj manifestacije je promocija seoskih domaćinstava i njihovog imanja te istarske gastronomije kao zaštitni znak ruralnog prostora sa svrhom da nadrastu regionalni značaj i postanu međunarodno zanimljiva destinacija. Oživljavanjem i širenjem ponude autohtonih jela i proizvoda polako se vraća, na veliko zadovoljstvo uživatelja u dobrim okusima, povratak na selo, floru i faunu te gostoljubive domaćine.

Burna istarska prošlost ostavila je upečatljiv trag na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje te upravo manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavlja tradicionalnu istarsku kuhinju.

Termini manifestacija: 02.11.-03.11., 09.11.-10.11., 16.11.-17.11., 23.11-24.11., 30.11.-01.12.2019.  (subota i/ili nedjelja)

Agroturizmi uključeni u manifestaciju nude jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, žive muzike pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama gdje će se upoznati s krajolikom, potom će njihova nepca kušati autohtone domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima poput izrade cukerančića, degustacije proizvoda lokalnih domaćinstava te možda obrnuti i jedan balun.

Kako bi doživjeli istarsku gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih istarska zemlja pruža, spremljenih s ljubavlju potrebno je izvršiti rezervaciju u samim agroturizmima.

U manifestaciju su uključeni sljedeći agroturizmi:

– Agroturizam Botra Marija – OPG Bratulić, Sv. Petar u šumi
– Agroturizam Cerovac – OPG Načinović, Eržišće kod Nedešćine
– Agroturizam Dušani – OPG Dušani, Pazin
– Agroturizam Givanna Allegra – OPG Mekiš, Nedešćina
– Agroturizam Montižel – OPG Pincin, Grožnjan
– Agroturizam Ograde – OPG Šajina, Pazin
– Agroturizam Pineta – OPG Radićanin, Sv. Martin kod Nedešćine
– Agroturizam SIA – OPG Cetina, Vodnjan
– Agroturizam Stara štala – OPG Merklin, Cerovlje
– Agroturizam Štefanić – OPG Štefanić, Motovun
– Agroturizam Ondina – OPG Ondina, Svetvinčenat
– Agroturizam Pekica – OPG Aleksandra Pekica, Svetvinčenat
Sve informacije o manifestaciji možete dobiti na stranici www.azrri.hr ili direktno preko linka www.dovai.eu
Dani otvorenih vrata agroturizma Istre organizirani su od strane AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre u suradnji sa agroturizmima Istarske županije.
( fotografija: AZZRI)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here