Bliži se studeni i sezona tartufa što znači samo jedno: novi Lov na tartuf! Početak utrke zakazan je za subotu, 2. studenog u 9 sati, u šatoru Vikenda istarskih tartufa.

Radi se o mini pustolovnoj utrci u kombinaciji s lovom na blago, u ovom slučaju tartuf. Utrka se održava na širem području Buzeta, discipline su treking i MTB uz dodatak orijentacije, raznih zadataka, iznenađenja i ostalih komplikacija.

Organizator je prilično tajnovit, tako da sve natjecatelje iznenađenja i dodatne informacije tek čekaju kad stignu u Buzet.

Utrka je timska, a svaki se tim sastoji od dva člana. Opremu jednog tima čine dva MTB bicikla, dvije kacige, oprema prve pomoći, GSM uređaj, vodotporni flomaster i tartufarska oprema (lopatica i pas). Utrka je vremenski limitirana na sedam sati. U slučaju odustajanja od lova za tartufom i povratku u cilj, tim će biti uključen u konačne rezultate, a plasman će ovisiti o broju pronađenih kontrola i riješenih zadataka. Organizator utrke je ŠRK Alba Labin u suradni s TZ Buzet.

( izvor fotografija: ŠRK ALBA – Labin )

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here