IZLOŽBA SLIKA IVE DUKIĆ U PLANINARSKOM DOMU POKLON

Izložbe slika otvaraju se svakodnevno, ali ne i u planinarskom domu Poklon. Ove subote, 2. studenog u 18 sati u domu na Poklonu biti će otvorena izložba slika Ive Dukić.

Malo o samoj autorici. Rođena je 1989. godine u Rijeci. Nakon završene Građevinske tehničke škole upisala je slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Tijekom studija bavila se fotografijom, scenografijom i animacijom. Diplomirala je 2015. godine sa radom na temu dječje ilustracije i stekla zvanje Magistra primijenjene umjetnosti.

Nakon sudjelovanja na Maliku, Festivalu mitova i legendi 2012. godine u izradi scenografije, gdje je radila na ilustriranju likova iz priča i legendi, počela se zanimati za mitologiju Istre i Primorja i to je u budućnosti imalo velik utjecaj u njenom umjetničkom izričaju.

Nastavila je sa slikanjem i ilustriranjem mističnih bića iz priča, legendi i mašte u svom neobičnom bajkovitom svijetu i sudjelovala na raznim događanjima i skupnim izložbama.

Ilustrirala je knjigu ”Putovanje u snovima, pjesmice i priče za djecu veliku i malu” autorice Nelke Kralj i slikopriču ”Cimbuli cumbuli” autorice Ljiljanje Jelaske.

Također, bavi se i mozaikom i jedan rad izveden u javnom prostoru nalazi se u restoranu ”Kampus” u Rijeci.

Dakle, ako smo vas zainteresirali – u subotu – pravac Poklon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here