MOTOVUN VICEPRVAK IZBORA ZA NAJBOLJU EUROPSKU DESTINACIJU VINSKOG TURIZMA

 U španjolskoj Granadi Motovun je osvojio drugo mjesto među svjetski poznatim vinskim destinacijama, te nagradu European Iter Vitis Awards.

Jučer je u Carmen de los Mártires u španjolskoj Granadi održano proglašenje najboljih europskih destinacija održivog kulturnog turizma po različitim kategorijama. Izbor organizira Europska mreža kulturnog turizma u suradnji s Europskom putničkom komisijom te organizacijama Europa Nostra i NECSTouR, uz potporu Iter Vitis – Kulturne rute Vijeća Europe.

Ove godine je po prvi put stručni žiri ocjenjivao i najbolje destinacije u kategoriji vinskog turizma, u kojoj je Motovun postao viceprvak osvojivši drugo mjesto, iza renomirane francuske vinske destinacije – doline Loire i ispred druge francuske svjetski poznate vinske destinacije – Pays d’ Armagnac.

Nagradu je u ime Turističke zajednice Općine Motovun, koja je kandidirala Motovun na ovaj prestižan izbor, preuzeo načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Općine Motovun.

Osim spomenute nagrade, Motovun je primio i nagradu European Iter Vitis Awards, što je još jedna potvrda europskog priznanja Motovuna kao renomirane vinske destinacije.

Od 24. do 26. listopada se u Granadi u Museo Memoria de Andalucía (Caja Granada Cultural Centre) održava ECTN Conference 2019, koja se bavi trendovima, studijama, primjerima dobre prakse, metodama, konceptima i rezultatima održivog kulturnog turizma. Treći dan konferencije je rezerviran za studijski posjet interpretacijskim centrima i drugim primjerima dobre prakse na području Granade.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here