DANI GLJIVA U BRTONIGLI

Početkom jeseni započela je dugoočekivana sezona gljiva, koja sa sobom nosi zanimljive događaje kao što su Dani gljiva koji će se održati ovog vikenda u Brtonigli.

Izložba gljiva

Sve započinje u subotu ujutro, uz otvorenje izložbe na kojoj će biti predstavljeno 200-tinjak vrsta gljiva. Izložba se može pogledati i u nedjelju. Uslijedit će natjecanje u branju gljiva, u sklopu kojega će biti odabrane najljepša gljiva, najveća gljiva i najljepša gljivarska košarica.

Prisutni će moći degustirati razna jela od gljiva i istovremeno uživati u glazbenoj zabavi uz nastup vokalne skupine Barcaioli i animaciju Bukalete.

Ukusno i zanimljivo bit će i sljedećeg dana, tj. u nedjelju kada će se načelnici i gradonačelnici s područja Bujštine natjecati u pripremi gljivarskih kotlića. Uz Bukaletu predviđen je  i nastup vokalne skupine Zajednice Talijana Nova Vas.

Gljivarski kotlić

Osim gljivarskih delicija, na štandovima u neposrednoj blizini šatora, moći će se okusiti i drugi autohtoni proizvodi i kupiti razne rukotvorine.

Udruga Boletus u svome radu uvijek brine o zajednici, pa će tako i ovoga puta neto prihod, od prodaje jela iz gljivarskih kotlića, usmjeriti za humanitarne svrhe, tj. onima kojima najviše treba s područja Brtonigle.

Manifestaciju organizira gljivarska udruga Boletus, uz financijsku pomoć Općine Brtonigla, Turističke zajednice Općine Brtonigla i Istarske županije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here