Proteklog vikenda održano je osmo izdanje biciklističkog maratona Istria Granfondo sa startom i ciljem u Umagu u organizaciji klastera sjeverozapadne Istre. Čak 700 prijavljenih biciklista iz 15 zemalja otputilo se u biciklističku avanturu istarskim poluotokom. Istria Granfondo i ove se godine potvrdio kao najpopularniji rekreativni cestovni biciklistički maraton. Najbrojniji su bili sudionici iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i Hrvatske.

Na 119 kilometara dugoj stazi Istria Granfondo Classic najbrži su bili Katharina Machner iz Austrije te Luca Fioretti iz Italije, dok su na nešto kraćoj, 94-kilometarskoj utrci Istria Granfondo Small prvi do cilja stigli Slovenci – Laura Šimenc te Andrej Guček. Na utrci je sudjelovao i jedan od najperspektivnijih biciklista na svijetu, Tadej Pogačar iz Slovenije, zatim hrvatski državni prvak u cestovnom biciklizmu i na kronometru Josip Rumac te jedan od naših najiskusnijih biciklista, Radoslav Rogina.

„Ova utrka za mene je bila predivno iskustvo. Nikad prije nisam bio u Hrvatskoj, došao sam sam autom, a nakon 700 kilometara dočekala me fantastična dobrodošlica. Vozim puno Granfondo utrka na međunarodnoj razini, bio sam u Poljskoj, Francuskoj i Španjolskoj i moram priznati da me Hrvatska oduševila. Proći kroz cilj kao prvi zaista je nešto posebno i nezaboravno. Biciklizmom se bavim već 25 godina, a ove emocije s uzdignutim rukama možete doživjeti samo u posebnim prilikama. Čestitam svima na sjajnoj utrci, bit će mi zadovoljstvo ponovno se vratiti ovdje“, istaknuo je Luca Fioretti, apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Istria Granfonda.

Luca Fioretti – pobjednik utrke Istria Granfondo 2019

Posebno veseli činjenica da je na utrci Kids Granfondo u sklopu subotnjeg dijela manifestacije sudjelovalo gotovo 60 djece, a nedjelja je bila rezervirana za rekreativne bicikliste koji su u Novigradu uživali na Istria Granfondo Family & Gourmet Touru od 25 km. Biciklijada je privukla 130 sudionika, a biciklistički vikend u znaku Istria Granfonda u sjeverozapadnoj Istri ovim je trodnevnim događajem okupio gotovo tisuću sudionika, ali i jednako toliko posjetitelja u vidu njihove pratnje i zainteresiranih navijača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here