Ovogodišnji biciklistički maraton Istria Granfondo održat će se od 18. do 20. listopada, a u sjeverozapadnu Istru pristići će brojni zaljubljenici u biciklizam. Ovo je osma godina kako se utrka održava, a biciklistima su na raspolaganju ukupno tri utrke – Granfondo Small (94 km, visinska razlika 1.170 m), Granfondo Classic (119 km, visinska razlika 1.650 m) te Granfondo Family&Gourmet Tour (25 km). Za utrku je 10 dana prije njenog početka prijavljeno više od 500 sudionika iz preko 10 zemalja, a očekuje se da će se broj sudionika dodatno povećati.

Istria Granfondo najdugovječniji je i najpopularniji Granfondo u Hrvatskoj, organizira ga klaster sjeverozapadne Istre, a iz godine u godinu privlači brojne bicikliste i rekreativce. U subotu, 19. listopada održat će se rekreativni cestovni biciklistički maraton s dvije staze – Small na 94 km i Classic za one najodvažnije na 119 km. Start i cilj obje utrke bit će u Umagu, tik pored Stella Maris Resorta, a utrke će bicikliste provesti kroz obalu te unutrašnjost sjeverozapadne Istre. Razlika od prošlogodišnjih staza je nešto izmijenjena staza Granfondo Classic utrke. Novi elementi su uspon Livade-Oprtalj i segment “strade bianche”, odnosno dio staze u dužini od 3 km koji je potpuno ravan s dobro utabanim makadamskim bijelim putem.

Na utrku pristižu i profesionalni biciklisti, među kojima je Josip Rumac, državni prvak u cestovnom biciklizmu i na kronometru u tekućoj sezoni te osvajač jedine medalje na svjetskim prvenstvima za Hrvatsku. Josip dolazi na Istria Granfondo peti put, a u 2019. godini već je nastupao na 60 profesionalnih utrka.

Josip Rumac

U nedjelju je na rasporedu rekreativna biciklijada Istria Granfondo Family&Gourmet Tour. Staza je duga 25 kilometara, a za sudionike je osiguran bogat popratni program koji uključuje ručak, natjecanje u ravnoteži na biciklima, nagradna igra, glazba te animacija. Kotizacija iznosi 50 kuna, a za mlađe od 12 godina sudjelovanje je besplatno.

Radoslav Rogina

Svoj dolazak na utrku najavio je i Radoslav Rogina, najbolje plasirani hrvatski natjecatelj na biciklističkoj utrci CRO Race. Rogina je jedan od najiskusnijih hrvatskih biciklista i član slovenske momčadi Adria Mobil.

Ove su godine sponzori za one najbolje osigurali vrijedne nagrade. Apsolutni će pobjednik kući odvesti bicikl Bianchi Via Narone 7 Alu kojim će ga nagraditi dugogodišnji partner utrke Keindl Sport. Također, svi sudionici koji preuzmu svoj startni paket u petak sudjelovat će u tomboli i imati mogućnost osvojiti biciklističko računalo Garmin Edge 530.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here