Mjuzikl Sunset Boulevard najbolja je predstava HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2018./2019, a najbolji koncert prošle sezone je Finale koncertne sezone: Rahmanjinov, Čajkovski. Tako je odlučila publika koja je glasanjem za svoje favorite,  peti put za redom, donijela odluke o najboljim umjetničkim ostvarenjima u programu „Zajca“. Sve njihove odluke su obznanjene i nagrade publike dobitnicima uručene na svečanoj dodjeli u ponedjeljak, 7. listopada.

Prema glasovima publike najboljom predstavom Hrvatske drame proglašena je Leica format, a za najbolje uloge u ansamblu Hrvatske drame nagrađeni su Tanja Smoje za ulogu Nje u predstavi Leica format i ulogu Beatrice u predstavi Michelangelo te Edi Ćelić za ulogu Regoča u predstavi Regoč i ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u predstavi Leica format.

Najbolja predstava Talijanske drame je Effetto farfalla / Butterfly Effect / Efekt leptira dok su za najbolje uloge u ansamblu Talijanske drame nagrađeni Leonora Surian Popov za ulogu Naratora upravo u nagrađenoj predstavi te Mirko Soldano za  ulogu Šefa u predstavi Gli imbianchini non hanno ricordi / Pituri nemaju sjećanja.

Najboljom predstavom u opernom programu, prema odluci riječke publike,  proglašena je predstava Nikola Šubić Zrinjski. Kristina Kolar je za ulogu Eve u Zrinjskome te za ulogu Norme u obnovi istoimene opere dobila Nagradu publike za najbolju žensku, a Dario Bercich  za ulogu Figara u operi Figarov pir Nagradu publike za najbolju mušku opernu ulogu.

Nagrada publike za najbolju baletnu predstavu dodijeljena je predstavi 4 bolera, a nagrađeni baletni umjetnici su Laura Orlić za ulogu za ulogu Pimpinelle u predstavi Pulcinella i uloge u predstavama 4 bolera i Serenada – Allegro te Michele Pastorini za ulogu Apolona u predstavi Apolon te za uloge u predstavama Serenada-Allegro i 4 bolera.

Nagradu publike za najbolju ulogu u mjuziklu dobila je Leonora Surian Popov za ulogu Norme Desmond u mjuziklu Sunset Boulevard, a Nagrada za najbolje ostvarenje gostujuće umjetnice/umjetnika otišla je u ruke Elene Brumini za ulogu Betty Schaefer također u Sunset Boulevardu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here