Baška Outdoor Festival, kojeg u svojim kalendarima upisuju svi ljubitelji sporta i adrenalina, ove godine slavi i svoj prvi jubilej. Peto izdanje ovog festivala neće razočarati poklonike outdoor aktivnosti, s uobičajenim bogatim sportskim i zabavnim programom, koje organizira Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja.

Više o sadržaju festivala kazala nam je Ivana Kovačić, direktorica TZ Baška i koordinatorica svih događanja u sklopu festivala:

Direktorica TZ Baška Ivana Kovačić

“Program počinje u petak, 11. listopada, sa Zipline Edisonom, na kojem će svi avanturisti moći isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra.

U subotu, 12. listopada se svim posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nudi bezbroj izazova, a najveći među njima je koju aktivnost odabrati za sebe, ili cijelu obitelj. Za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira Krk’n’Roll MTB maraton s tri staze, različitih duljina, od 30, 50 i 70 kilometara, namijenjene ženama i muškarcima.  Ljubitelji trail utrka će doći na svoje u sklopu Krk Island Trail 2019, na treking natjecanju, koje organizira Treking liga i to u tri kategorije: 8, 14 i 24 kilometra. Za one koji više vole planinariti, u subotu se nudi izlet BOF Hike tour, na kojem će ih Promotiv Travel Outdoor provesti trasom Baška – Heritage Hotel Forza – Zarok – Batomalj – Prijevoj Vratudih – Veliki Hlam – Lipica – Svetište Majke Božje Goričke – Baška. Izlet će svim planinarima omogućiti i upoznavanje s Baškom i okolicom, kao i pogled na divne vizure toga kraja. Za opuštanje i zabavu navečer je u subotu zadužena poznata grupa Elemental, s kojom će sudionici umor zamijeniti pjesmom i plesom.”

Kako je riječ o prvom jubileju odnosno petoj godini održavanja festivala, osvrnula se i na prošlogodišnje izdanje Baška Outdoor Festivala:

” Baška Outdoor Festival je manifestacija čija se važnost svake godine sve više pokazuje u turističkim rezultatima. Prošle godine smo na festivalu uživali u šest outdoor sportskih programa koje smo organizirali s našim specijaliziranim parterima za outdoor ponudu: Noćna vožnja do Mjeseca, Krk’n’Roll MTB Maraton, Krk Island Trail, BOF Hike tour, penjanje na penjalištu Portafortuna i zip-lineu. Brojne outdoor aktivnosti u kojima mogu sudjelovati amateri i profesionalci, odlično društvo brojnih outdoor entuzijasta, edukativna i zabavna događanja privukli su u Bašku čak 2.000 sudionika koji su ostvarili 3.500 noćenja”.

Kako jedna poznata fraza glasi – “jedna fotografija govori više od tisuću riječi” – kroz pet galerija fotografija ilustrirati ćemo kako izgledaju pojedini sadržaji Baška Outdoor Festivala.

Baška bike

Baška climb

Baška hike

Baška trail

Baška zip

(izvor fotografija: TZ Baška)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here