Ove subote, 5. listopada na redu je deveta Jesen u Šumi Striborovoj. Okupljanje je na okretištu jedinice na Biviju od 10.30, polazak na planinarsku stazu je u 11 sati, a povratak oko 13 sati.

Poučna planinarska staza “Šuma Striborova” je projekt koji traje i razvija se već devet godina. Uz članove PD Kamenjak, u pripremi projekta sudjelovala je Verena Tibljaš sa suradnicima iz Gradske knjižnice Rijeka te Marko Randić iz Javne ustanove Priroda.

Svake godine, početkom proljeća i početkom jeseni, stotine djece u pratnji roditelja upoznaje mediteransku šumu na kraju grada, uče se prvim planinarskim koracima, zabavljaju se uz priču, pjesmu, ples i glumu…Na livadi usred šume nastupaju riječki i gostujući pisci, glazbenici, glumci, školske skupine,studenti i drugi volonteri…

Osim nekoliko velikih godišnjih okupljanja, Šuma Striborova u posebno dogovorenim terminima prima djecu iz domova, vrtića, škola, udruga…

U zadnje dvije godine u Šumi Striborovoj održava se i veliko ljetno okupljanje u sklopu  festivala Tobogan, projekta koji je dio EPK 2020.

Iduće godine Šuma Striborova dobiva mlađeg brata – naime, u neposrednom susjedstvu (između Doma umirovljenika i Dječje bolnice Kantrida) članovi PD Kamenjak uredit će PARK LOVORA u sklopu programa Zeleni val EPK 2020. Bit će to fizički i programski povezana cjelina za velike i male Riječane i turiste.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here