POSLASTICA ZA MAČKOLJUPCE

Iz sedam zemalja na izložbu u Rijeku stiglo je 180 mačaka dvadeset različitih pasmina, a ocjenjivao ih je međunarodni žiri sastavljen od pet sudaca

Mnoštvo ljubitelja mačaka pristiglo je ove subote i nedjelje u sportsku dvoranu Zamet kako bi pogledali međunarodnu izložbu mačaka. Na izložbi je sudjelovalo 180 mačaka u pratnji svojih vlasnika koji su došli iz Austrije, Češke, Madžarske, Slovačke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

I dok su mačke po predviđenom redoslijedu iznošene kako bi suci presudili zaslužuju li nagradu koja je sigurno više značila njihovim vlasnicima nego njima, ostale su se uglavnom izležavale po kavezima oko kojih se tiskalo mnoštvo razdraganih posjetitelja. Svjesne da su nešto posebno, navikle na kraljevski tretman najčešće u vidu četkanja na koje bi pristao i svaki od gledatelja, te dugodlake i kratkodlake ljepotice i ljepotani ponekad bi se udostojile podariti prisutnima pogled dostojan kraljica modnih pista.

Mačke su ocjenjivane ovisno o njihovoj dobi, dvije starosne skupine mačića, te odrasle mačke, ukupno u sedamnaest natjecateljskih razreda. Ocjene su dodjeljivane posebno za ženke i mužjake, te kastrate tih skupina. Istovremeno, posjetitelji izložbe mogli su saznati informacije o karakteristikama raznih pasmina i njihovom uzgoju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here