U tijeku su upisi u planinarsku školu u organizacijii planinarskog društva Kamenjak. Prvo okupljanje polaznika predviđeno je za srijedu 23. listopada u 19 sati u prostorijama društva na adresi Korzo 40, na prvom katu. Poželjno je da polaznici tečaja budu članovi nekog planinarskog društva. Ako nisu, mogu se uz prijavu u planinarsku školu itovremeno učlaniti u PD Kamenjak. Vrata kluba svima su otvorena utorkom i petkom od 19 do 21sat. Kotizacija za planinarsku školu iznosi 300 kuna. Prijave se mogu izvršiti na e-mail adresu pdkamenjak@gmail.com . Više informacija uo aktivnostima kluba možete pronaći na web adresi http://pd-kamenjak.hr/o-nama/ ili na broj mobitela 091 786 4535.

Polaznici prošlogodišnje planinarske škole za burna vremena na otoku Krku
Škola obuhvaća cijeli obavezni program Hrvatskog planinarskog saveza ali i još puno više. Tijekom jeseni i zime, do kraja veljače, detaljno će se učiti i uvježbavati znanja i tehnike sigurnog planinarenja u svim vremenskim uvjetima i na stazama različite kondicijske i tehničke zahtjevnosti.
Tijekom škole polaznici će naučiti koju odgovornost preuzimaju kada na izlet pozovu prijatelje ili obitelj, iskusiti situaciju vođenja grupe, traženja puta i pomaganja unesrećenom. Na kraju škole svi polaznici će pripremati i napisati detaljan poziv na izlet u njihovoj organizaciji.
Vježba penjanja na Veloj Peši
Autori fotografija: Kristina Bašić i Željko Petrak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here