REKORDAN BROJ VESLAČA NA SUP REGATI VOLOSKO OPEN 2019

Četvrta SUP regata Volosko Open 2019 privukla je čak 76 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. Prekrasno vrijeme i odlična organizacija osigurali su uvjete za kvalitetno natjecanje i odličnu zabavu za cijele obitelji.

Četvrta po redu SUP regata Volosko Open 2019 okupila je ove subote do sada rekordan broj natjecatelja, njih čak 76. Vremenski uvjeti bili su gotovo idealni, uz lagane valove koji su prethodili buri koja je zapuhala kasnije u poslijepodnevnim satima. Bočni val natjecateljima je u određenoj mjeri otežavao održavanje ravnoteže, ali more je još uvijek dovoljno toplo za kupanje.

Regata se boduje i za prvenstvo Slovenije, pa su i inače uvijek brojni Slovenci ovaj put nastupili u pojačanom sastavu.

Regatno polje protezalo se od rta Črnikovice do plaže Lipovica, dok su start i cilj bili ispred Malog mula u Voloskom.

Najkraće polje imali su najmlađi natjecatelji, kadeti, dok su se ostali morali potruditi malo više. Za rekreativce u fun klasi trasa je bila duga 3 kilometra odnosno jedan krug oko regatnog polja, dok su dva kruga morali odveslati SUPeri u jačim klasama ( iSUP, master, cahuna i elite ).

Prva tri mjesta u najjačoj prestižnoj klasi elite osvojili su slovenski natjecatelji. Prvi ( također najbolji u klasi Elite ) je Bernard Bojan, dok je drugo mjesto osvojio Vid Oštrbenk, a treće Gregor Mohorič. Identična situacija i u ženskoj konkurenciji, sva tri prva mjesta osvojile su slovenske natjecateljice. Zlatna je bila Hana Pušljar, druga Natalija Fon Boštjančič, također najbolja u kategoriji master, dok je treća bila Polona Pušljar.

U iSUP kategoriji za žene najbrža je bila Tina Prizmić. Za njom u cilj je ušla Tina Bosak Veršić, a treća je bila Tea Blažević.

Dva natjecatelja Iz Slovenije bili su najbolji i u klasi iSUP – prvi Peter Baričević i drugi Mitja Štrajnar, a treći je bio Goran Smirčić.

Najveći broj natjecatelja okupila je fun kategorija, njih 17. U muškoj konkurenciji treću godinu za redom prvi je bio Vološćan Andrej Matacin, drugi je bio Igor Tomažić, a treći Vito Simčić. Među ženama u istoj kategoriji najbolja je bila Radmila Bačić, za drugo mjesto izborila se Ana Blečić, dok je treće mjesto pripalo Gabrijeli Bađun.

Među najmlađima, najbrža kadetkinja bila je Lejla Mohorić, druga Ana Uković i treća Ele Belušić. Najbrži kadet bio je Abbas Jokhalar, drugi Val Begić, a treći Nino Bačić.

Za odličnu organizaciju regate zaslužni su Nataša i Željko Srdoč i Društva sportova na moru Volosko.

Sponzori i podržavatelji regate: Decathlon, Spiaggia – Caffe bar Vološćica, Kon tiki bar, Katarina Line, Apartmani Villa Nora,  Mauro Luksetić, ERG Matulji, Restaurant Ružmarin , Oštarija Štacion, Nomadic state of mind , Caffe bar Surf, DSNM Volosko, Sportski savez grada Opatije i Zajednica sportova PGŽ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here