Početkom nove kazališne sezone, publika HNK Ivana pl. Zajca ponovno glasanjem odlučuje o najboljima prošle sezone, a njihove će odluke biti obznanjene prigodom dodjele nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u „Zajcu“ u sezoni 2018/2019. u ponedjeljak, 7. listopada 2019. u pauzi i nakon izvedbe mjuzikla „Sunset Boulevard“.
Osim za najbolja pojedinačna ostvarenja i najbolje predstave u cjelini u programima riječkih umjetničkih ansambala te nagrade za najbolji koncert sezone i najbolju predstavu u cjelokupnom premijernom programu HNK Ivana pl. Zajca, ove sezone prvi će put biti dodijeljene i dvije nove nagrade publike, nagradu Slavko Šestak za najbolje ostvarenu ulogu u mjuziklu te nagrada Sarah Bernhardt za najbolje ostvarenje gostujućih umjetnica i umjetnika.

Glasati se može na blagajni Kazališta do 5. listopada u 13 sati (od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati) te online na službenoj web stranici Kazališta: http://hnk-zajc.hr/glasanje/nagrada-publike-18-19/ do 7. listopada 2019. u 8:00 sati.

 

Podsjetimo, petu godinu za redom publika odlučuje o dobitnicima tradicionalnih nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja, a nagrade će biti dodijeljene 19. put.
U znak sjećanja na svoje istaknute članove i umjetnike, HNK Ivana pl. Zajca je ustanovio nagrade koje nose njihova imena,  imena Đure Rošića, Zlate Nikolić, Galiana Pahora, Andreje Blagojević, Borisa Papandopula, Štefanije Lenković, Milana Pichlera, Giulia Marinija, Gianne Depoli, Raniera Bruminija, Olge Orlove, Jože Komljenovića, Lovre pl. Matačića i Slavka Šestaka, a za najbolje ostvarenje gostujućeg umjetnika ime svjetski poznate glumice Sarah Bernhardt koja je u riječkom kazalištu, izvodeći Dumasovu „Damu s kamelijama“,  gostovala 22. listopada 1899. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here