Međunarodna MTB utrka Trnduro 5, koja je održana na području općine Jelenje u organizaciji BBK Team Rodeo, okupila je na startu u Dražicama osamdeset sudionika iz Austrije, Italije, Njemačke, Češke i Hrvatske u dobi od 12 do 50 godina,među kojima i tri natjecateljice. Utrka je održana na obroncima Trnovice.

Enduro biciklizam je oblik ekstremnog biciklizma koji uključuje i preferira spusteve u kombinaciji sa skokovima i uzbrdice koje se svladavaju kako bi se došlo do spusteva. Podrazumijeva vožnju prirodom, šumom, livadama, kamenjarima, odnosno općenito manje dostupnim mjestima za bicikliste rekreativce.

foto: Marko Matešić

Trnduro utrka odvijala se u svom petom i najjačem izdanju na međunarodnoj MTB enduro sceni. Slične utrke u nas još se održavaju u Grožnjanu i Zagrebu. Utrka u Jelenju vožena je na padini Kopice, preko vrha Saršoni i dalje kroz šumu sve do cilja u Martinovom selu. Odvijala se u pet etapa, odnosno staza, s tim i pet računanja vremena, a vozači su  svladali pet uspona ukupne visine 1010 metara u dužini od 18,2 kilometara te pet spusteva dužine 6,2 kilometara – kazao je Mario Poleti, voditelj staze.

Trnduro utrka dio je programa blagdana sv. Mihovila, koji se obilježava i kao Dan Općine Jelenje

foto: Marko Matešić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here