SEDMOG DANA RUJNA STARTA SEDMI UČKA TRAIL

U subotu, 7. rujna u Mošćeničkoj Dragi sa startom u 9 sati održati će se sedmo izdanje “Učka Trail-a”. I ove će godine više od 400 trkača aktivno uživati u jedinstvenoj kombinaciji zelenog i plavog – spoju mora i planine, mediteranske klime, raznolike šumske flore i atraktivnom pogledu na Kvarnerski zaljev.

Uspon na Vojak (foto: Ad Natura Sport)

Trkačima su na izbor 3 duljine utrke. Ona najduža, Zelena od 42 kilometra, odvest će najspremnije s rive u Mošćeničkoj Dragi preko Peruna i Male Učke do samog vrha Parka prirode Učka. Od 1396 metara visokog Vojaka slijedi povratak preko Lovranske Drage i Trebišća natrag u Mošćeničku Dragu. Srednja, Plava ruta (31 km) je slična kao najduža izuzev penjanja na Vojak, dok će najkraća ruta (Perun) od 16 km, povesti rekreativce oko brda Perun i kroz Trebišća ih spustiti do cilja po istoimenoj mitsko-povijesnoj stazi. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada za sve 3 utrke su na rasporedu u 17 sati. Organizator utrke Ad Natura Sport ističe kako Učka Trail nije samo utrka već jedinstveno iskustvo i putovanjekroz očuvani krajolik Parka prirode Učka. Zašto se ne uvjerite i sami?

Start prošlogodišnje utrke (foto: Ad Natura Sport)

Više info: http://www.kvarnertrails.com/event-info4.html
Dodajmo kako je Učka trail četvrta od šest Kvarner trails utrka koje će se održati ove godine. Sljedeća je na rasporedu u Malinskoj, 9. studenoga, a završnica se očekuje u Kastvu, 22. prosinca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here