RI GASTRO KAO UVOD U TREĆI PORTO ETNO FESTIVAL

Ri gastro i riječki ugostitelji organiziraju posebno izdanje manifestacije, posvećene promoviranju gastronomskih tradicija i kultura zemalja čije manjine žive i djeluju u našem kraju, koja je ujedno i uvod u Porto Etno festival svjetske glazbe i gastronomije.

Početkom mjeseca rujna Rijeka će ponovo biti mjesto za otkrivanje novih gastronomskih okusa i mirisa. Kao uvod u Porto Etno festival svjetske glazbe i gastronomije u sklopu programskog pravca Luka različitosti EPK 2020, od 2. do 8. rujna održati će se Ri gastro Porto Etno, posebno izdanje manifestacije povećene promoviranju gastronomskih tradicija i kultura zemalja čije manjine žive i djeluju u Rijeci.

Od pon. 02.09. do ned. 08.09.  Riječki ugostitelji u svojim objektima pripremaju jela po autohtonim recepturama naših sugrađana, porijeklom  iz raznih dijelova Europe i svijeta.

Petak 06.09. Nacionalne manjine kuhaju
Trg 128. brigade HV, od  18 do 21 sat – ulaz slobodan
– Nacionalne manjine pripremaju svoja tradicionalna jela
– Proglašenje dobitnika Natječaja za najbolji zaboravljeni kuharski recept, u 19:30 sati   (žiri: chefovi Stevo Karapandža i Srđana Jevtić)

Subota 07.09. Nacionalne manjine kuhaju
Trg 128. brigade HV, od  12 do 17 sati – ulaz slobodan
– Nacionalne manjine pripremaju svoja tradicionalna jela

Subota 07.09. Program za djecu
Osnovna škola – Scuola elementare Dolac, Dolac 12, od 12 do 17 sati – ulaz slobodan
Radionica izrade poznatog kolača rigojanči i čitanje priče Rigo Janči
– Nastup dječjih zborova Minicantanti s pjesmama na tematiku hrane

Nedjelja 08.09. POP UP gastro, glazba i cirkus
Centralna tržnica, Kazališni park od 10 do 14 sati – ulaz slobodan
– Kuha chefica Srđana Jevtić
– Sviraju JeboTon ansambl i EtnoRom
– Cirkus/ulični performans Cirkorama

Od 6. do 8. rujna na tri različite lokacije biti će održan treći Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture na kojem će autohtonu hranu kuhati 20 svjetskih kuhinja.

Festival će na tri lokacije – Trg 128 brigade/Trg riječke rezolucije, HNK Ivana pl. Zajca i riječka placa ugostiti više od 100 izvođača, među kojima su Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Iva Bittova, a posjetitelji će moći kušati jela čak 20 svjetskih kuhinja koje će pripremati udruge nacionalnih manjina Rijeke i PGŽ, kao i Riječani i Riječanke porijeklom iz cijelog svijeta od Filipina, Indije, Trinidada i Tobaga, Madagaskara, Italije, Češke i mnogih drugih.

Glazbeni program festivala osmislio je jazz glazbenik Zoran Majstorović, a voditeljica gastronomskog programa je masterchefica Srđana Jevtić koja će za posjetitelje Porto Etno festivala kuhati zadnji dan.

Programi za djecu i programi na riječkoj placi su besplatni za posjetitelje, hranu će se moći kušati po iznimno pristupačnim cijenama, dok se ulaz na koncerte naplaćuje.

Ulaznice je moguće kupiti putem web stranice Eventim.hr

  • festivalska ulaznica pretprodaja: 100 kn, na ulazu: 150
  • dnevna – pretprodaja: 70 kn, na ulazu: 100 kn
  • HNK Zajc –pretprodaja 60 kn, na ulazu 80 kn (prodaje se zasebno)

Popust od 20 % za studente, umirovljenike i nezaposlene.

Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, djeca do 12 godina ulaze besplatno uz pratnju roditelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here