Jubilarni 15. ČAnsonfest počinje u srijedu u 20 sati otvaranjem izložbe CRNO-BIJELO U BOJI galerije Brešan u galerijskom prostoru crkvice Sv. Trojice na Lokvini. Izlagati će 22 autora iz Poljske, Slovenije i Hrvatske.

Iste večeri u 21 sat, ispred Vikotove bačvarije (u slučaju lošeg vremena Gradska Loža) zakazana je predstava KAJABARE’ – zaglazbancije & politikancije bjelovarskog kantautora i šansonijera Mladena   Medaka Gage.

U četvrtak, u vijećnici Grada Kastva, s početkom u 19.30 biti će održan okrugli stol POEZIJA I ŠANSONA. Sudjeluju dr. sc. Diana Grgurić, Igor Brešan, Mladen Medak Gaga, Dražen Turina Šajeta i Zvonko Varošanec.

Nešto kasnije, u 21 sat, prostor ispred Vikotove bačvarije (u slučaju lošeg vremena crkva Sv. Jelene Križarice) rezerviran je za program NA KASTAFSKEH ŠTERNAH,  akustičnu glazbeno-poetsku večer – ČAKAVŠTINA, DOMAĆA BESEDA I KLAPSKI KANAT.

Sudjeluju: klapa Vinčace (Novi Vinodolski), klapa Nevera (Rijeka), ženska i muška klapa Kastav, recitatori Rajka Jurdana-Šepić i Sven Sušanj.

Finalna večer i vrhunac događanja počinje u petak u 20.30 sati. VEČER NOVIH SKLADBI  – 15. FESTIVALA ČAKAVSKE ŠANSONE ČANSONFEST održati će se na Crekvini ( u slučaju lošeg vremena u Sportskoj dvorani u Kastvu ). Premijerno će biti izvedeno šesnaest novih skladbi, a nastupiti će sljedeći izvođači: Vivien Galletta, Karin Kuljanić, Katja Budimčić, Lad Bartoniček, Mladen Medak Gaga, Martina Majerle, Francesco Squarcia, Damir Vrbljanac, Hrvoje Hegedušić, Gianluca Draguzet, sastav Kožne jakne, Neven Barac, Zemir Delić, Silvana i Duško Jeličić, Daniel Načinović i sastav Batarele.

 

Neven Barac – nagrada publike i nagrada za najboljeg kantautora 14. ČAnsofesta

ČAnsonfest – Kastav vodi Udruga Kanat – Kastav u suradnji s Udrugom Kastafsko kulturno leto, a pod idejnim i umjetničkim vodstvom Sanjina Mandičića i Saše Matovine.

Ulaznice po cijeni od 70 kn mogu se nabaviti u Festivalskom uredu Kastafskega kulutrnega leta u Kastvu, u agenciji New Sound u Matuljima, u Rijeci u Foto Reviji, u Dallas Records Music Shop i u caffe baru Nad Urom (IV kat Robne kuće Korzo), u Kostreni u KD Kostrena te na www.mojekarte.hr .  

Robert Funčić prošle je godine nagrađen za najbolju skladbu – ČAnsonu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here