Uvjeti korištenja

  • Ukratko, da ne ulazimo u sve one pravne priče: ovaj portal proizvod je autorskog rada u koji je uložen velik trud ljudi koji su se trudili napisati zanimljive tekstove i snimiti kvalitetne fotografije i video-priloge. Naravno da nam nije drago da ih neki netko neovlašteno preuzima, koliko god tvrdili da je imitacija najviši oblik laskanja, pa još k tome profitira na našem trudu i znanju. Stojimo iza našeg rada i spremni smo ga zaštititi na sve zakonom predviđene načine. To znači da sve linkove slobodno možte dijeliti preko svog profila na društvenim mrežama, uz obavezno navođenje izvora. Svako drugo preuzimanje sadržaja nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja glavnog ili izvršnog urednika.

To je bilo ukratko. A sad – udugo…

Opći uvjeti korištenja portala Lanterna magazin

 

Lanterna magazin posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje objavljenog sadržaja. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala Lanterna magazin ukoliko ne krše pravila korištenja.

Lanterna magazin sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje objavljene na portalu Lanterna magazin koristite na vlastitu odgovornost i Lanterna magazin ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Korisnici su dužni redovito čitati uvjete korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem portala Lanterna magazin ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim uvjetima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Većina objavljenih materijala (dokumenti, podatci, informacije, fotografije i video zapisi) na stranicama portala Lanterna magazin vlasništvo su portala Lanterna magazin, odnosno izdavača, osim ako to nije drugačije navedeno te su zaštićeni autorskim pravima. Bez izričitog pismenog odobrenja glavnog/izvršnog urednika objavljeni materijali ne smiju se preuzimati, kopirati ni objavljivati djelomično ili u cijelosti, sukladno Zakonu o autorskim pravima Republike Hrvatske i Zakonu o elektroničkim medijima. Tekstovi i ostali materijali objavljeni na stranicama portala ne predstavljaju nužno stav ili mišljenje uredništva portala Lanterna magazin. Prilikom pozivanja na izvor ili kontekstualnog prenošenja potrebno je navesti jasno vidljiv izvor, ime autora i obavezan link na portal Lanterna magazin.

Za točnost prenesenih materijala odgovara navedeni izvor, te za točnost autorskih tekstova autor članka. Lanterna magazin će provjeravati svaku prijavu netočnosti te u situacijama kada to bude potrebno, ispraviti objavljene informacije.

Lanterna magazin zadržava pravo promjene, ukidanja, privremenog i trajnog, bilo kojeg sadržaja ili usluge na blogu bez obaveze prethodne najave.

Uredništvo niti vlasnik stranica ni u kom slučaju ne mogu odgovarati za bilo kakve štete nastale posljedicom primjene bilo koje preporuke, tehnike, sredstva ili sličnog, te ostalih materijala objavljenih na portalu Lanterna magazin.

Dokumenti, podatci i informacije objavljeni na ovom blogu mogu se koristiti za javne i individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih važećih zakonskih autorskih i vlasničkih prava Republike Hrvatske kao i prava trećih osoba.

Za istinitost podataka u oglasima odgovara isključivo oglašivač. Ne dozvoljavamo objavljivanje oglasnog materijala koji nije u skladu s važećim hrvatskim zakonima.

Uvjeti korištenja mogu biti promijenjeni u svakom trenutku, a promjene stupaju na snage danom objave na stranicama Lanterna magazin.

Uvjeti korištenja objavljeni su 1. srpnja 2019. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here